staand_witteachtergrond
Waarom restafval scheiden?

Voor nu en onze toekomst

Als je je afval goed scheidt, kunnen er nieuwe spullen van gemaakt worden. Wij gaan voor 100% afval scheiden. Dit doen we voor nu en de toekomst. Doe je mee?

Wist je dat?

Zo’n 30% van ons restafval bestaat uit GFT en etensresten. Laat tuinafval, klokhuizen, aardappelschillen en bijvoorbeeld botjes uit het restafval en doe het in de groene minicontainer. Dan kunnen we er compost en groen gas van maken.

Wat mag er bij restafval?

Restafval is de verzamelnaam voor afval dat we (nog) niet kunnen scheiden. Dit afval verbranden we. Wil je weten wat restafval is? Hier vind je een overzicht wat wel en niet in de (ondergrondse) restafvalcontainer mag.

Wat mag er niet bij restafval?

Video afspelen

wat mag er bij restafval?

Restafval is al het afval dat nog niet gerecycled kan worden. Het afval wordt verbrand. Ons doel? Ons afval zo goed mogelijk scheiden, zodat het aantal kilo’s restafval minder wordt.

luier

Er is  onvoldoende recyclecapaciteit beschikbaar voor luiers. Daarom mogen luiers bij het restafval. Dat geldt ook voor maandverband, incontinentiemateriaal en tampons.

pizzadoosvies

Pizzadozen met etensresten of vet moeten bij het restafval. Schone dozen van diepvriespizza’s mogen wél bij het oud papier.

viezezakdoek

Gebruikte zakdoekjes en keukenpapier bevatten viezigheid en of vet. In foto’s, behang of ordners zit vaak plastic of plakband. Het hoort allemaal bij het restafval

spuitbus

Spuitbussen horen bij het restafval, omdat ze nog restjes  drijfgas kunnen bevatten. De plastic dop mag bij PBD