Ontmoet de medewerkers inzameling

>
medewerkers inzameling

Tips van onze medewerkers inzameling

Tip van Edwin

Snij of scheur grote kartonnen dozen in stukken voor je ze in de papierbak gooit. Zet karton netjes rechtop. Als je een doos niet vlak maakt, blokkeert die de ingang van de container, waardoor je minder kwijt kunt. 

Tip van Bjorn

‘Mijn tip tegen verspilling is simpel: goed je bord leegeten, haha! Dat is natuurlijk een grapje, maar er zit wel wat in: koop alleen wat je gebruikt. Vries restjes in, of breng een bord eten naar een oudere of zieke buurtgenoot. 

Tip van Renate

Soms is het lastig om te bepalen welke bak je moet kiezen. Bij twijfelgevallen kun je de afvalscheidingswijzer-app raadplegen of deze website. Je kunt ook je eigen vuilnisman of –vrouw om raad vragen! Spreek ons aan. We vinden het leuk om je te helpen.’ 

Tip van Gerjan

Wil je nog meer tips over het scheiden van afval? Medewerker inzameling Sander Spaan weet precies wat in welke bak thuishoort.

Tip van Henk

Bij PBD gaat het vooral om huishoudelijk verpakkings materiaal. Dus het plastic van vleeswaren, de broodzak en de plastic verpakking van groenten. 

Tip van Jelle

Koop een prullenbak met drie of vier verschillende vakken. Voor etensresten (GFT), plastic, blik en drinkpakken (PBD), restafval en papier.